A murit în urma unui stop cardiac, în timp ce alerga la Maratonul Unirii

A murit în urma unui stop cardiac, în timp ce alerga la Maratonul Unirii

Maratonul Unirii de la Focşani a fost anulat după ce unul dintre participanţi a decedat în urma unui stop cardiac. Acesta se afla la al 293-lea maraton din carieră.

Maratonistul Ilie Roşu, în vârstă de 64 de ani, a decedat miercuri după ce a făcut stop cardiac în timp ce alerga la Maratonul Unirii, la Focşani. Ilie Roşu alerga miercuri la cel de-al 293 maraton din cariera sa, având peste 12.000 de kilometri alergaţi la maratoane în România, Europa, dar şi pe alte continente.

Acesta a plecat, la ora 09,30, în cursă din Piaţa Unirii din Focşani, alături de alţi 14 colegi, dar la scurt tip, pe strada Unirea Principatelor, a căzut pe caldarâm, fiind resuscitat iniţial de un alt participant la maraton şi mai apoi de echipajele medicale.

Bărbatul a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani, procedurile de resuscitare continuând, conform protocolului. La ora 11,17, medicii au declarat decesul acestuia.

Înainte de plecarea în cursă, Ilie Roşu a declarat, pentru AGERPRES, că alergarea de miercuri reprezintă "respectul pentru românii care au înfăptuit Unirea de la 1859". "Suntem 15 maratonişti care luăm startul din Piaţa Unirii din Focşani. Vom ajunge la Câmpineanca, Vârteşcoiu şi până la Odobeşti, pe un traseu dus - întors, în care vom trece şi pe la Mausoleul Eroilor din Focşani de unde zece copii vor continua cursa populară alături de noi. (...).

Această alergare reprezintă respectul nostru pentru istoria României, respectul nostru pentru românii care au înfăptuit Unirea de la 1859, pe 24 ianuarie, atunci când Cuza a fost ales domn al celor două ţări româneşti, Moldova şi Muntenia", a declarat Ilie Roşu înainte de începerea maratonului.

Maratonistul avea 64 de ani şi era colonel în rezervă. Secretarul de stat în Ministerul Apărării Simona Cojocaru a transmis un mesaj de condoleanţe: "Un mare maratonist, col. (r) Ilie Roșu, s-a stins astăzi brusc în timp ce alerga la Maratonul Unirii, la Focșani! L-am cunoscut în perioada în care eram directorul de cabinet al ministrului Mihnea Motoc, rămânând cu o puternică imagine a dăruirii și patriotismului său! Dumnezeu să-l odihnească!"

Comenteaza