Minor de 15 ani din Afganistan, descoperit într-un geamantan în vama Curtici

Minor de 15 ani din Afganistan, descoperit într-un geamantan în vama Curtici

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au descoperit, miercuri dimineaţa, într-un tren internaţional care avea ca destinaţie Austria, un cetăţean afgan, în vârstă de 15 ani, ascuns în geamantanul care aparţinea unui pasager, cetăţean român.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

O femeie româncă în vârstă de 24 de ani a fost descoperită ascunzând un adolescent afgan într-un geamantan.

Adolescent din Afganistan, descoperit într-un geamantan în vama Curtici

”Astăzi dimineaţă, în jurul orei 02:20, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, călătorind ca pasager în trenul IR 346 – 1, o femeie, cetăţean român, în vârstă de 24 de ani. 

La controlul de frontieră, persoana în cauză a prezentat semne vizibile de agitaţie, motiv pentru care s-a procedat la controlul amănunţit al bagajelor. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit un adolescent ascuns într-un geamantan care îi aparţinea femeii”, anunţă Poliţia de Frontieră.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean afgan, în vârstă de 15 ani. Femeia a declarat ca este prietena fratelui minorului şi că intenţiona să-l ducă pe acesta la ruda sa, aflată în Germania.

Minorul a fost preluat de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului Arad.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale, a transmis stiripesurse.ro

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza