Alexandra, tânăra însărcinată care a murit în maternitate, a fost ignorată timp de șapte ore

Alexandra, tânăra însărcinată care a murit în maternitate, a fost ignorată timp de șapte ore
| Foto: digi24

Tânăra de 25 de ani care a decedat în maternitatea din Botoşani nu a primit îngrijiri medicale timp de șapte ore. 

Într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică Botoșani, Alexandra a stat timp de șapte ore în spital la maternitate și nu a primit îngrijiri medicale.

Tânăra a fost internată la ora 23,30 cu "sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare". Diagnosticul stabilit la internare a fost de "sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară", anunță DSP Botoșani, conform Agerpres.

Inspectorii sanitari au stabilit că "de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire" pentru tânăra respectivă.

"În intervalul orar 23,30 - 00,45, pacientei i s-au efectuat investigaţii clinice şi paraclinice şi i s-a administrat tratament simptomatic. La ora 00,53, analizele de laborator au fost finalizate, aflându-se la dispoziţia medicului de gardă. În intervalul orar 00,45 - 07,35, nu au fost consemnate în foaie investigaţii, intervenţii terapeutice şi manevre de îngrijire. La ora 07,35, s-a consemnat agravarea bruscă a stării generale şi pacienta a fost transferată la ATI, unde i s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 40 de minute fără succes, la 8,20 declarându-se decesul", se precizează în raportul făcut public de DSP, conform sursei citate.

Printre alte nereguli, inspectorii DSP au constatat că "la data controlului, unitatea sanitară nu a pus la dispoziţia inspectorilor sanitari procedura/protocolul privind gestionarea unor astfel de cazuri". 
 
Inspectorii sanitari au mai solicitat documente suplimentare de la unitatea sanitară, precum note de relaţie a întregului personal, procedurile şi protocoalele terapeutice, rezultatul analizei necroptice şi alte documente necesare finalizării acţiunii de inspecţie. 
 
Potrivit oficialilor DSP, cazul urmează a fi analizat şi în cadrul Comisiei Judeţene de Analiză Profesională a Deceselor Materne.

Reamintim faptul că o tânără gravidă a murit în spital, implorând după ajutor o noapte întreagă la Maternitatea din Botoșani.

De atunci, sute de botoșăneni au protestat în fața spitalului.  

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza