Altă "CRIMĂ CU PREMEDITARE" numită "ACCIDENT" a unui șofer drogat și băut. Acesta a contestat deja decizia privind arestarea preventivă

Altă "CRIMĂ CU PREMEDITARE" numită "ACCIDENT" a unui șofer drogat și băut. Acesta a contestat deja decizia privind arestarea preventivă

Se ridică întrebarea dacă ceea ce în general numim ”accident” are vreo legătură cu crimele pe care le produc cei care se urcă la volan drogați, băuți sau fără carnet de conducere. 

Guvernanții pregătesc legi mai aspre după ce în atenția presei au ajuns câteva cazuri de accidente produse de drogații care conduc mașini pe şoselele patriei. 

”Accidentul” de la 2 Mai și cel din Alba, când șoferi drogați au ucis pietoni de pe marginea drumului, a fost urmat sâmbătă, 2 septembrie, de un altul, produs în Popești Leordeni. O femeie în vârstă de 56 de ani a fost ucisă, iar o alta, de 51 de ani a fost rănită, de un alt șofer beat și drogat. 

Femeia ucisă își serba ziua de naștere şi ieșise la poartă să își primească tortul, când a fost prinsă între două mașini parcate, în momentul în care șoferul drogat a venit cu viteză și a lovit autoturismele. Victima a fost prinsă între fiare și a murit ulterior la spital.

Potrivit informaţiilor Digi24.ro, martorii au declarat că șoferul nu părea coerent și că se vedea că a consumat droguri sau alcool. În urma testării, s-a descoperit că bărbatul era pozitiv la amfetamină și avea o alcoolemie de 1,12 mg/l. Șoferul, un bărbat de 59 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Magistraţii Judecătoriei Cornetu au emis, duminică după amiază, mandat de arestare preventivă pe numele şoferului. În faţa instanţei de judecată apărătorul acestuia a formulat cerere de aplicare a măsurii preventive a arestului la domiciliu, însă completul de judecată a respins solicitarea, ca fiind neîntemeiată, se arată în încheierea de şedinţă publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Mandatul de arestare preventivă este valabil până pe data de 2 octombrie. Soluţia Judecătoriei Cornetu nu este definitivă, iar bărbatul acuzat de producere accidentului a formulat deja contestaţie cu privire la decizia privind arestarea, a transmis hotnews.ro

Comenteaza