News alert Foto Alţi doi români au murit CARBONIZAŢI într-un spital COVID fără autorizaţie de incendiu. Planul roşu, activat

Un incendiu a izbucnit noaptea trecută într-un spital COVID din România. Ultimele informaţii arată că spitalul nu ar fi avut autorizaţie pentru incendiu, deşi statul român a declanşat o verificare la nivel naţional după incendiul de la Piatra Neamţ. 

Pompierii militari au acţionat în această noapte pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la spitalul de boli infecţioase din Ploieşti. Incendiul s-a manifestat într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp. A fost declanşat şi planul roşu de intervenţie la nivel judeţean.  

Secţia de boli infecţioase a SJU Ploieşti, cunoscută localnicilor sub denumirea „Spitalul Movila”, funcţionează într-un loc separat de corpul principal de clădire al spitalului. Secţia este amplasată în zona de nord a oraşului, între blocuri de locuinţe şi funcţionează în mai multe corpuri vechi de clădire, a transmis hotnews.ro. 

Doi pacienţi COVID au murit carbonizaţi ca urmare a incendiului. Pacienţii care au decedat erau bărbaţi în vârstă de 74 şi 75 de ani şi erau conectaţi la surse de oxigen noninvazive. Alte 20 de persoane au fost evacuate şi transferate la spitalul judeţean Ploieşti.

O infirmieră care se afla la acel moment în salon a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Ceilalți pacienți au fost duși la UPU pentru a fi evaluați și se pare că nu sunt în stare gravă.

La faţa locului au fost mobilizate şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o descarcerare şi 20 de ambulanţe SMURD şi SAJ, cu 57 de pompieri militari, precizează ISU Prahova.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat în această dimineaţă la DigiTv că a fost o intervenție cu foarte multe ambulanțe şi că urmează să fie făcută o anchetă care să stabilească exact cauzele care au dus la acest eveniment nedorit. 

"Spitalul nu ave autorizație pentru securitatea la incendiu. La un control al ISU Prahova din urmă cu 9 luni s-au găsit mai multe nereguli la acel spital. S-a primit o amendă de 10.000 de lei. Din februarie până acum nu au fost remediate problemele", a transmis un corespondent tv Digi24.

Managerul spitalului a declarat că neregulile găsite de ISU, care ar fi trebuit rezolvate pentru a putea primi autorizaţia de incendiu, presupuneau investiţii foarte mari, ceea ce nu a putut fi rezolvat în contextul pandemic. În urma incendiului în care şi-au pierdut viaţa doi pacienţi din spitalul de la Ploieşti a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. 

Comenteaza