Ambasada Japoniei a solicitat îmbunătăţirea condiţiilor de pe aeroporturile din România

Ambasada Japoniei a solicitat îmbunătăţirea condiţiilor de pe aeroporturile din România
Ambasada Japoniei la Bucureşti a solicitat autorităţilor române îmbunătăţirea condiţiilor de pe aeroporturile din România, astfel încât turiştii veniţi pentru prima dată în ţară să le poată folosi în siguranţă.

"Ambasada Japoniei doreşte să se implice şi mai mult în menţinerea siguranţei şi a liniştii cetăţenilor japonezi care locuiesc sau vizitează România. În acest scop, considerăm că este necesară îmbunătăţirea condiţiilor din cadrul aeroporturilor, astfel încât străinii veniţi pentru prima dată în România să le poată folosi în siguranţă. De asemenea, autorităţile competente trebuie să ia urgent toate măsurile necesare pentru ca un astfel de incident să nu se mai repete pe viitor", se arată într-o declaraţie a Ambasadei Japoniei transmisă astăzi.

De asemenea, Ambasada Japoniei menţionează că uciderea studentei de 20 de ani Yutika Masuno, săptămâna trecută, în zona Aeroportului Internaţional "Henri Coandă", reprezintă "un incident extrem de regretabil, o crimă violentă lipsită de suflet", transmiţând sincere condoleanţe pentru familia victimei.

Totodată, Ambasada menţionează că "japonezii vizitează România cu diferite scopuri, iar în acest caz a fost vorba despre o tânără venită să predea limba japoneză printr-un program de schimburi între studenţi".

"Este de dorit ca, în cazul în care există instituţii gazdă de partea română, reprezentanţii acestora să ia cu responsabilitate toate măsurile necesare pentru primirea în siguranţă a oaspeţilor japonezi", se adaugă în poziţia misiunii diplomatice japoneze.

Totodată, şeful adjunct al misiunii diplomatice a Japoniei, Yoshikiro Katayama, a apreciat că la producerea acestui eveniment tragic ar fi contribuit şi neglijenţa asociaţiei de studenţi din Craiova care nu a mers să o întâmpine pe tânara japoneză la aeroport, deşi aceasta solicitase de mai multe ori acest lucru în mesajele sale.

"Am mulţi prieteni români şi ştiu cât de primitor poate fi poporul român. Din nefericire, în acest caz organizaţia gazdă a studenţilor din Craiova nu a mers să o întâmpine pe tânăra venită pentru prima dată în România. Fiind îngrijorată, ea a cerut explicit în mesajele ei să fie aşteptată la aeroport, dar aceştia i-au dat doar nişte indicaţii vagi despre cum să ajungă cu un tren de noapte în Craiova. Din păcate, această neglijenţă a avut urmări extrem de tragice", a afirmat Yoshikiro Katayama, potrivit poziţiei transmise de Ambasadă.

Toate taxiurile din zona Aeroportului "Henri Coandă" au fost verificate, joi, de poliţişti şi de lucrători ai altor instituţii, acţiunea vizând, în principal, combaterea pirateriei şi a cazurilor de înşelare a clienţilor, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai Poliţiei Române.

Poliţiştii i-au căutat, astfel, pe taximetriştii care folosesc aşa-zisele "maimuţe", adică dispozitive artizanale ce fac ca aparatele de taxat să înregistreze sume mai mari decât cele conforme cu tariful practicat. Cu acelaşi prilej, a fost verificată starea tehnică a maşinilor, potrivit aceloraşi surse.

Controalele au fost efectuate de echipaje din Direcţia Poliţiei Rutiere, Poliţia Transporturi, Autoritatea Rutieră Română (ARR), Registrul Auto Român (RAR), Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov şi Protecţia Consumatorului.

Acţiunea de joi vine la două săptămâni după ce o tânără japoneză a fost acostată în Aeroportul "Henri Coandă", urcată într-un taxi şi dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărit şi ucisă.

 

Etichete
Comenteaza