Ambasador ucrainean: Rusia pregăteşte o invazie militară de amploare în estul Ucrainei

Ambasador ucrainean: Rusia pregăteşte o invazie militară de amploare în estul Ucrainei
Rusia pregăteşte o invazie militară de mare amploare în estul Ucrainei, acuză Iuri Sergheiev, ambasadorul ucrainean la Naţiunile Unite.

"Cred că Naţiunile Unite trebuie informate că Rusia pregăteşte o invazie de mare amploare în estul Ucrainei. Ultimele informaţii nu lasă niciun dibiu în această privinţă", a declarat Iuri Sergheiev.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a avertizat că riscul escaladării conflictului separatist din estul Ucrainei a crescut. "Nivelul de violenţă în estul Ucrainei rămâne ridicat, iar riscul escaladării conflictului este în creştere", a declarat Michael Bociurkiw, un purtător de cuvânt al OSCE. "Confruntările militare nu au încetat, la peste două luni de la semnarea Acordului de la Minsk", a adăugat oficialul OSCE.

Cinci militari ucraineni au fost ucişi în ultimele 24 de ore în estul ţării, numărul total al membrilor armatei ucrainene morţi începând din aprilie ajungând la 1.052.

Zilele trecute, Administraţia prooccidentală de la Kiev a acuzat Rusia că a trimis un nou convoi militar în estul Ucrainei, în contextul conflictului armat soldat cu peste 4.000 de morţi.

 

Etichete
Comenteaza