Ambasadorul Italiei, la Cluj: România a îndeplinit toate cerinţele Schengen, ar fi trebuit să fie deja membră

Ambasadorul Italiei, la Cluj: România a îndeplinit toate cerinţele Schengen, ar fi trebuit să fie deja membră
Ambasadorul Italiei în România, Diego Brasioli, consideră că România a îndeplinit cu succes toate cerinţele sistemului Schengen şi că ar fi trebuit să fie deja membră, precizând că de la 1 iulie 2014 Italia va prelua preşedinţia UE şi "va face tot posibilul pentru a atinge acest important rezultat".

mbasadorul Italiei în România, Diego Brasioli, a participat, luni, la o întâlnire cu primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, desfăşurată la sediul municipalităţii, iar la final Brasioli a fost întrebat care este poziţia Italiei referitoare la aderarea României la Spaţiul Schengen.

"Poziţia noastră este foarte clară: credem că România a îndeplinit cu succes toate cerinţele sistemului Schengen, credem că România ar fi trebuit să fie deja membră a Schengen, de ceva vreme. Sperăm că acest lucru se va întâmpla foarte repede. Italia va prelua preşedinţia UE de la 1 iulie 2014 şi vom face tot posibilul pentru a atinge acest important rezultat. În Italia avem o mare comunitate de români, estimată la peste un milion de persoane, care s-au integrat cu succes şi sunt parte a societăţii noastre. Nu vedem nicio problemă pentru o aderare completă în Schengen a României", a spus Brasioli.

La rândul său, Emil Boc i-a mulţumit ambasadorului italian şi Italiei pentru sprijinul constant dat României în procesul de integrare europeană şi de aderare la Schengen.

Citeşte mai multe AICI.

Comenteaza