Analfabeţi, dar au obţinut carnet de şofer. Poate dai de ei în trafic

Analfabeţi, dar au obţinut carnet de şofer. Poate dai de ei în trafic
| Foto: playtech.ro

Sunt 16 suspecți reținuți într-un dosar de fraudare la examenele pentru obţinerea permisului auto. Încă din anul 2013, zeci de candidați au copiat cu ajutorul unui „sufleor”. 

Din 58 de suspecți, 16 au fost reținuți, 2 arestați preventiv și 6 puși sub control judiciar în dosarul fraudei la examenele pentru permisul auto, anunță IPJ Ilfov, transmite digi24.ro. 

Serviciul Rutier Ilfov efectuează cercetări într-un dosar penal înregistrat în evidențele poliției în luna iunie 2022, privind săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații, fals informatic, abuz în serviciu și fals intelectual.

Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că, în perioada 2018-2022, un instructor auto împreună cu o persoană fără calitate (sufleor) au racolat și au sprijinit zeci de persoane neșcolarizate să fraudeze proba teoretică, componentă a examenului pentru obținerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV București.

Potrivit IPJ Ilfov, candidatul intra în sala de examen purtând pe îmbrăcăminte și în urechi tehnică de natură a-i permite să filmeze monitorul și să comunice în exterior cu sufleorul, acesta din urmă transmițându-i răspunsurile corecte aferente chestionarului auto.

Citeşte AICI cum a operat ani de zile reţeaua care oferea posibilitatea analfabeţilor să să conducă pe şosele. 

Comenteaza