Antonescu: Salutăm semnarea documentelor cu SUA, dar trebuia mai multă transparenţă

Antonescu: Salutăm semnarea documentelor cu SUA, dar trebuia mai multă transparenţă
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că partidul pe care îl conduce salută semnarea documentelor cu SUA, dar susţine că era necesară o mai mare transparenţă, el criticând secretul care a învăluit vizita preşedintelui Traian Băsescu la Washington.

Crin Antonescu a subliniat că PNL salută semnarea acordului privind scutul antirachetă, precum şi adoptarea declaraţiei privind partaneriatul strategic cu SUA.

Liderul PNL a susţinut însă că faptul că România încheie un acord atât de important este un act politic care trebuie făcut "cu maximă transparenţă posibilă". El a adăugat că opinia publică trebuia informată asupra acestui eveniment şi şi-a exprimat speranţa că dezbateri pe tema documentului vor avea loc măcar înaintea ratificării de către Parlament.

Crin Antonescu a mai declarat că preşedintele Băsescu ar fi trebuit să aibă o discuţie prealabilă cu opoziţia pe acest subiect.

El a precizat că nu înţelege "secretomania" fără precedent în care a fost învăluită vizita preşedintelui Traian Băsescu la Washington.

Antonescu a susţinut, de asemenea, că nivelul vizitei şefului statului român a fost mult sub importanţa documentelor semnate.

 

Etichete
Comenteaza