Foto Aproape de o TRAGEDIE din cauza inconștienței. Un grup de turiști a vrut să facă “ședință foto” cu un URS

Mulți oameni care călătoresc în zone montane și întâlnesc urși pe drum ignoră avertismentele și își pun viața în pericol doar pentru a face câteva poze. Un caz asemănător s-a petrecut recent pe Transfăgărășean.

Un grup de turiști care călătoreau cu mașina pe Transfăgărășean au oprit pe marginea drumului în momentul în care au văzut un urs de talie mare.

Aceștia au coborât din mașină, cu tot cu copiii lor, pentru a face o “ședință foto” cu animalul sălbatic și pentru a-l hrăni.

La un moment dat animalul a început să alerge înspre ei. Din fericire, nu a fost nimeni rănit, iar turiștii au luat-o la fugă, scrie BizBrasov.ro.

Ursul are hrană în pădure, dar devine dependent de locul unde o găsește mai ușor

Ursul este omnivor, iar hrana lui variază în funcție de sezon. În pădure ursul poate parcurge distanțe relativ mari pentru a se hrăni. Nu este foarte greșit să spunem că este nevoie să „muncească”, pentru tainul zilnic.

Cea mai mare parte din aportul de hrană este format din vegetale, ciuperci, fructe de pădure și rădăcini suculete. Ursul nu va refuza însă să devoreze carcasa unui animal, uneori poate mânca resturile ierbivorelor vânate de lup sau râs și poate cu ușurință să prindă rozătoare, inclusiv iepuri, și mănâncă cu plăcere orice fel de ouă, conform transfagarasan.travel.

Este foarte important de știut că ursul nu are nevoie de hrana pe care o poate primi sau lua de la oameni. În zonele frecventate de oameni, ursul devine dependent de hrana pe care o obține fără efort. 

Comenteaza