Arafat, despre măsurile după incendiul de la ”Ferma Dacilor”, pensiunea unde au murit carbonizați 8 oameni: Tu ești proprietarul, tu răspunzi

Arafat, despre măsurile după incendiul de la ”Ferma Dacilor”, pensiunea unde au murit carbonizați 8 oameni: Tu ești proprietarul, tu răspunzi

Guvernul discută luna aceasta măsurile care vor fi luate pentru a preveni incendii precum cel de la „Ferma Dacilor” din Tohani, județul Prahova unde au murit carbonizați 8 oameni.

Proprietarii și administratorii de pensiuni sau a unor astfel de amplasamente „trebuie să înțeleagă că responsabilitatea principală este a lor”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, miercuri seara, la Digi24

Raed Arafat a declarat că Guvernul va lua măsuri suplimentare, printre care cea mai importantă este: „tu ești proprietarul sau administratorul, s-a defectat ceva care face parte din sistemul de siguranță, ai obligația ca în atâta timp să anunți ISU județean”.

Oficialul din Guvern spune că „dacă nu poți să repari într-un anumit interval de timp, tu trebuie să te autosuspenzi”. „Nu ai anunțat, nu te-ai autosuspendat, a venit ISU, te-a prins cu asta, amenda va fi una foarte mare și complementar va fi închis pe o perioadă de timp localul”, a mai afirmat acesta.

„Controalele vor continua. Ce insist la ele foarte mult. Noi vorbim de autorizație. Are sau nu, am zis-o de mai multe ori - autorizația nu previne incendiul, reduce riscul și asigură că toate măsurile pentru reducerea riscului există. Cu toate astea, un incendiu poate să aibă loc.

Dacă ai autorizație, înseamnă că ai sistem de alarmă funcțional, ai sistem de stingere dacă se impune la amplasamentul respectiv funcțional - înseamnă că dacă e fum oamenii aud și evacuează la timp. Dacă nu le ai pe astea - cum s-a întâmplat să nu funcționeze sistemul de alarmare la «Ferma Dacilor». Cei care erau acolo, când s-au trezit că e un incendiu la mansardă, era prea târziu. Asta a fost una din probleme”, a transmis șeful DSU. 

Comenteaza