Asistent DSP mort din cauza COVID-19. Avea un certificat fals de vaccinare

Asistent DSP mort din cauza COVID-19. Avea un certificat fals de vaccinare

Un asistent DSP din Suceava a murit de COVID în urmă cu patru zile, la două săptămâni după ce fusese internat cu diagnosticul de COVID-19. Decesul a stârnit suspiciuni deoarece bărbatul nu avea comorbidităţi şi avea certificat de vaccinare cu două doze. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Este anchetă la DSP Suceava după ce un angajat în vârstă de 58 de ani, asistent medical la Direcția de Sănătate Publică Suceava, a murit pe 14 noiembrie, la două săptămâni după ce fusese internat cu diagnosticul de COVID-19. Acesta deţinea un certificat de vaccinare fictiv eliberat de o colegă, la rândul ei angajata DSP.

Dan Teodorescu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Suceava: Pe parcursul spitalizării starea lui s-a agravat, a făcut și o complicație pentru care necesita o intervenție chirurgicală, dar pacientul și familia au refuzat.

Bărbatul nu avea comorbidități, motiv pentru care decesul a stârnit suspiciuni în rândul colegilor de la Direcția de Sănătate Publică. Verificările interne au scos la iveală faptul că o colegă l-a ajutat să obțină certificatul de vaccinare, care indica faptul că s-ar fi imunizat cu două doze, la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie.

Gabi Băncilă, purtător de cuvânt la DSP Suceava: Persoana a recunoscut că a introdus datele fără să facă vreo afirmație la efectuarea vaccinului sau nu. DSP a sesizat inspectoratul județean de poliție, după ce a informat Ministerul Sănătății.

Atât bărbatul decedat cât și colega, care ar fi obținut atât pentru el cât și pentru ea certificate de vaccinare fără să-și fi administrat vaccinul, aveau ca responsabilitate introducerea datelor în sistemul național cu privire la imunizarea populației. Angajata DSP este acum cercetată penal, a transmis digi24.ro

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza