Vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca ar putea fi lansat până de sărbători

Vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca ar putea fi lansat până de sărbători

Producătorul britanic de medicamente AstraZeneca, unul dintre cei mai importanți candidați mondiali la vaccinul COVID-19, a depăşit joi estimările vânzărilor din trimestrul al treilea.

Cererea pentru diversul său portofoliu de medicamente a rămas puternică în timpul pandemiei COVID-19 şi şi-a menţinut previziunile pentru 2020, notează Reuters. Compania a preluat dezvoltarea potenţialului vaccin COVID-19 al Universităţii Oxford, obţinând miliarde pentru finanţare şi semnând mai multe acorduri pentru a furniza peste trei miliarde de doze ţărilor din întreaga lume.

Vânzările de produse, care exclud plăţile din colaborări, au crescut cu 7% la 6,52 miliarde USD pentru cele trei luni încheiate la 30 septembrie, pe bază de monedă constantă, înaintea unui consens compilat de companie de 6,50 miliarde USD. Datele din octombrie au arătat că vaccinul, numit AZD1222 sau ChAdOx1 nCoV-19, produce un răspuns imun atât la adulţii bătrâni, cât şi la cei tineri.

Este de aşteptat ca AstraZeneca să publice date despre studiile clinice avansante în următoarele săptămâni. Cu toate acestea, compania a raportat câştiguri de bază de 94 de cenţi pe acţiune, mai mici decât aşteptările analiştilor, de 98 de cenţi. Se aşteaptă ca Marea Britanie să lanseze un vaccin de succes la sfârşitul lunii decembrie sau la începutul anului 2021

Comenteaza