A plecat acasă din maternitate cu copilul altei femei / Anchetă internă la spital

A plecat acasă din maternitate cu copilul altei femei / Anchetă internă la spital
| Foto: generic / sursa - https://playtech.ro/

Noaptea minţii în anul 2024 într-un spital din România: o femeie a primit la externare alt copil decât cel pe care l-a adus pe lume. Cealaltă mamă din spital a realizat că nu e copilul ei când a primit nou-născutul celei externate. 

Incidentul, care s-a petrecut luni, a fost confirmat oficial pentru ziarul Incomod de către conducerea secției de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Totodată, șeful de secție al Maternitatăţii Ploiești a precizat că a fost demarată o anchetă internă în acest caz, după ce doi nou-născuți au fost încurcați la externarea din spital. 

Mai exact, două fetițe au fost născute în aceeași zi la unitatea medicală și au primit același nume. Coincidenţa a fost că nou născutele aveau şi acelaşi nume de familie.

Luni, una dintre mame s-a externat și i s-a dat cealaltă fetiță, mai scrie sursa citată. Se pare că mama rămasă la spital, al cărei copil a fost luat din greșeală, a fost cea care a realizat că fetița care i-a fost adusă nu este a ei și a semnalat de urgență acest lucru.

Mama care a fost externată cu copilul „greșit” a fost sunată ulterior să-l aducă înapoi și să-l ia pe al ei din maternitate.

„Şi-au dat seama repede şi s-a remediat problema. Noi vom demara o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat şi vom vedea dacă trebuie revizuite inclusiv procedurile de identificare şi vom lua măsuri în funcţie de rezultatele anchetei.

Este vorba despre două fetiţe care au fost născute în aceeaşi zi şi aveau acelaşi nume şi acelaşi prenume. Una dintre mămici este cea care şi-a dat seama că este o problemă”, a declarat luni, pentru Agerpres directorul medical al SJU Ploieşti, Andrei Ilinca.

Comenteaza