Băsescu: Cer Guvernului, Parlamentului act normativ de interzicere a Jobbik în România

Băsescu: Cer Guvernului, Parlamentului act normativ de interzicere a Jobbik în România
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că cere Guvernului şi Parlamentului emiterea unui act normativ prin care să se interzică prezenţa membrilor partidului Jobbik în România, pe care l-a catalogat drept "extremist".

"Cred că e timpul să punem capăt acţiunilor acestui partid pe teritoriul româniei, şi cer public Guvernului şi Parlamentului să se emită act normativ prin care prezenţa pe teritoriul României a membrilor şi liderilor acestui partid să fie interzisă", a declarat şeful statului.

Preşedintele Băsescu a spus că Jobbik este un partid "extremist", care nu are responsabilitate pentru Europa unită, ci pentru interesele lui mărunte. El a mai spuscă în Europa se constată o creştere a ponderii partidelor extremiste.

"Dacă Ungaria nu îi poate pune sub control, măcar pe teritoriul României nu au ce căuta", a mai spus Traian Băsescu.

Şeful statului a anunţat că va avea o discuţie extrem de aplicată cu ocazia primului CSAT, pe acest subiect. "Libertatea, democraţia, dreptul de mişcare, la liberă exprimare nu pot merge până la nivelul la care, prin abordări extremiste, face rău altora. Jobbik este un partid extremist de care le este ruşine şi guvernanţilor de la Budapesta şi nu îi acceptă în alianţă. Nu văd de ce ne-ar fi nouă ruşine să îi dăm afară sau să nu mai aibă acces în România", a mai declarat Traian Băsescu, precizând că modul de comportament de la Târgu Mureş justifică o astfel de măsură împotriva acestui partid.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Palatul Cotroceni, că, după ce Europa a trecut prin drama Holocaustului, astăzi, pe fondul unei crizei economice prelungite, extremismul de stânga şi cel de dreapta, neofascismul, prind iarăşi rădăcini în Europa.

Băsescu a mai afirmat că forţele democratice europene trebuie să acţioneze foarte rapid. "Am văzut acţiunea în Grecia, împotriva unui partid extremist, şi felicit Guvernul Greciei că l-a scos în afara legii, vedem partidul Jobbik, din Ungaria, vedem partidul doamnei Le Pen din Franţa şi apar peste tot şi alţii", a mai declarat preşedintele României.

 

Etichete
Comenteaza