Băsescu s-a întâlnit cu Obama în Biroul Oval

Băsescu s-a întâlnit cu Obama în Biroul Oval
Traian Băsescu s-a întâlnit cu preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, aşa cum ZIUA de CLUJ anunţa în exclusivitate la ora 17:06. Şeful statului român are programate întrevederi şi cu directorul CIA şi cu secretarul de stat al Apărării.

Traian Băsescu s-a întâlnit cu preşedintele Barack Obama în Biroul Oval de la Casa Albă, transmite corespondentul Realitatea TV. Întâlnirea nu era pe agenda oficială a şefului de la Casa Albă. Întâlnirea la nivel înalt a avut loc puţin după ora 18.00 a României, 11.00 la Washington.

Înainte de această întrevedere, Băsescu s-a întâlnit cu vicepreşedintele Statelor Unbite, Joe Biden.

Preşedintele Traian Băsescu a plecat, marţi dimineaţă, în vizita de lucru în Statele Unite dedicată semnării unor acorduri bilaterale, şeful statului fiind însoţit de şeful SMG, de miniştrii Apărării şi de Externe, de directorii SIE şi SRI şi de ambasadorul american la Bucureşti.

Din delegaţia română fac parte, alături de preşedinte, şeful SMG, generalul-maior Ştefan Dănilă, ministrul de Externe, Teodor Baconschi şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea. Este prezent şi consilierul prezidenţial pe probleme de securitate, Iulian Fota.

În programul oficial au fost incluse şi întâlniri cu reprezentanţi ai Congresului SUA, cu directorul CIA, David Petraeus, şi cu şeful statului urmează să aibă o întâlnire cu secretarul Apărării, Leon Panetta.

De asemenea, preşedintele Traian Băsesescu este însoţit de directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, de directorul SRI, George Maior, şi de ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

Preşedintele Traian Băsescu s-a mai întâlnit cu preşedintele american cu ocazia unor evenimente externe. Printre acestea se numără o reuniune la Praga, în iunie 2010, pe tema noului tratat START, pentru reducerea armelor strategice, cu Rusia.

 

Comenteaza