Băsescu: Voiculescu a spus că justiţia trebuie controlată; dragi concetăţeni, această vreme a trecut

Băsescu: Voiculescu a spus că justiţia trebuie controlată; dragi concetăţeni, această vreme a trecut
Preşedintele Traian Băsescu a declarat în plenul Parlamentului, că "unul din liderii spirituali ai liderilor USL, domnul Voiculescu" a afimat că trebuie controlată justiţia, şeful statului precizând că Parlamentul nu va putea întoarce instituţiile la modul de supunere din 2000-2004.

"Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, vă înşelaţi amarnic. Sunt opt ani de când, cu migală, cu perseverenţă, s-a construit independenţa justiţiei faţă de politic", a spus Băsescu.

El a precizat că ştie că iniţiatorii acţiunii de suspendare au probleme "de neînţeles" legate de acest lucru.

"Am văzut şi afirmaţiile făcute de unul din liderii spirituali ai liderilor USL, domnul Voiculescu, că trebuie să controlăm Justiţia. Dragii mei concetăţeni, această vreme a trecut!", a spus Băsescu.

El le-a transmis iniţiatorilor procedurii de suspendare că nu vor putea întoarce realităţile instuţiilor ca Parchetul General, DNA, sau ÎCCJ la modul de supunere din 2000-2004.

"Tentativa dumneavostră de a acapara toate funcţile de decizie în nominalizarea înalţilor demnitari ai sistemului de Justiţie, vă asigur, e una greşită, şi poate să eşueze la referendum", a spus Băsescu.

 

Comenteaza