Belgia: Poliția a arestat luni seara un suspect de terorism la Bruxelles

Belgia: Poliția a arestat luni seara un suspect de terorism la Bruxelles
Poliția a arestat luni la Bruxelles un suspect care ar fi plănuit un atentat terorist , a anunțat marți parchetul din capitala belgiană, informează AFP.

Operațiunea de amploare a avut loc luni seara în cartierul Schaerbeek și a decurs fără incidente, însă polițiștii au confiscat mai multe arme din apartamentul suspectului.

Suspectul, un tânăr în vârstă de 24 de ani, era cunoscut pentru mai multe furturi și jafuri, dar poliția avea informații că bărbatul se afla în posesia mai multor arme de foc și unor explozibili și că ar fi amenințat că organizează un atac.

Poliția a închis mai multe străzi din zona în care a avut loc operațiunea luni seara din cauza unui pachet suspect care s-a dovedit o alarmă falsă.


Nivelul alertei teroriste în Belgia este la nivelul 3 din 4, ceea ce înseamnă că autoritățile se așteaptă la o amenințare posibilă și verosimilă.

Bruxelles a fost la 22 martie scena unui dublu atentat revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, care a lăsat în urmă 32 de morți la aeroport și metrou, în plin cartier european.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza