CADAVRU în Tisa: Ucrainenii fug din ţară pentru a nu fi trimişi pe front şi mor înecaţi în apele râului de la graniţa cu România

CADAVRU în Tisa: Ucrainenii fug din ţară pentru a nu fi trimişi pe front şi mor înecaţi în apele râului de la graniţa cu România
| Foto: https://vasiledale.ro/

Un echipaj al poliţiei de frontieră a descoperit corpul unui bărbat în albia râului transfrontalier Tisa, a informat, miercuri seara, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

Miercuri seara, localnicii din Bocicoiu Mare au observat un cadavru plutind la mijlocul râului Tisa. Oamenii au sunat la 112, iar la faţa locului s-au deplasat echipaje de pompieri, poliţie şi poliţie de frontieră, informează vasiledale.ro. Cadavrul a fost adus pe malul românesc de forţele de intervenţie.

La examinare, criminaliştii nu au găsit urme de violenţă. Se pare ceea că bărbatul s-ar fi înecat în timp ce încerca să treacă ilegaI în România din Ucraina.

„Azi, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, au descoperit corpul unui bărbat, fără semne vitale, în albia râului Tisa, la aproximativ 15 m de malul românesc, pe direcţia localităţii Bocicoiu Mare.

Asupra acestuia nu au fost găsite documente de identitate, fiind transportat la Spitalului Municipal din Sighetu Marmaţiei. În cauză cercetările sunt efectuate de către lucrători ai IPJ Maramureş”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

De când a început războiul în Ucraina, aproape zilnic poliţiştii de frontieră descoperă bărbaţi ucraineni care ajung pe teritoriul românesc şi care odată preluaţi solicită azil.

A doua zi după declanşarea invaziei Rusiei în Ucraina, pe 25 februarie, Serviciul de Frontieră al Ucrainei a informat că, din cauza intrării legii marțiale în vigoare, plecarea din Ucraina este temporar restricționată pentru o categorie de cetățeni, respectiv bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. 

Comenteaza