Câţi români au vizitat British Museum anul trecut

Câţi români au vizitat British Museum anul trecut
Celebrul British Museum, al doilea cel mai vizitat muzeu european după Luvru, a înregistrat anul trecut un număr record de vizite – 6.701.036. Dintre vizitatori, aproape 3.000 au fost români, potrivit unui răspuns transmis cluj.travel de departamentul de comunicare al British Museum.

„Dat fiind că British Museum este o atracţie turistică unde intrarea este liberă, nu există un punct de vânzare a biletelor, aşa că nu avem date complete despre toţi vizitatorii noştri. Putem număra câţi vizitatori intră şi ies din clădire, dar toate celelalte date despre vizitatorii noştri au la bază estimări făcute în urma completării unor chestionare, pe bază de voluntariat", au explicat reprezentanţii muzeului. Pe baza acestor estimări, 6-7 la sută din vizitatorii străini ai muzeului, care formează 65 la sută din total, sunt cei din Europa de Est. Din aceşti 6-7 la sută, 1 la sută sunt din România, se mai arată în răspunsul transmis de British Museum.

Pe baza acestor cifre, rezultă că în jur de 4,35 milioane de vizitatori ai British Museum au venit din afara Marii Britanii. Dintre aceştia, în jur de 280.000 au provenit din Europa de Est, iar circa 2.800 din România.

Luna cea mai vizitată a fost luna iulie, când muzeul a primit 747.936, un record istoric al instituţiei.

 

Comenteaza