Ce oraşe ar putea beneficia de pe urma ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană

Ce oraşe ar putea beneficia de pe urma ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană
Mii de joburi din cele mai mari instituţii financiare din Londra sunt puse în pericol după ce Regatul Unit a votat ieşirea din Uniunea Europeană (UE). Cel mai probabil oraşele care vor beneficia de pe urma Brexitului vor fi Paris, Frankfurt şi Dublin.

Cea mai mare parte a votanţilor britanici nu au fost convişi de avertismentele băncilor internaţioanle şi ale FMI, nici de politicieni şi oameni de afaceri şi au votat ieşirea Marii Britanii din UE.

Acum Regatul Unit trebuie să negocieze termenii de exit, un proces care ar putea dura doi ani de când secesiunea este declanşată. Joburile din bănci sunt puse în faţa celui mai mare risc, în special cele de sub incidenţa MiFID II - adică a regulilor europene care acoperă totul de la produse derivative până la preţul obligaţiunilor.

Paris este un hub major pentru banca londoneză HSBC, cea mai mare bancă europeană. Frankfurt este al doilea centru financiar al Europei. Dublin a oferit bancherilor exilaţi din Anglia o limbă şi un sistem legal asemănător, iar Amsterdam şi Luxemburg sunt doi pretendenţi care urcă rapid. Şi toate sunt doritoare să profite de pe urma unor eventuale mutări ale instituţiilor financiare.

"Dublin, Frankfurt şi Paris cel mai probabil vor beneficia de pe urma Brexitului", a spus Joerg Rocholl, preşedintele ESMT Berlin Business School. Nu se vor înregistra exoduri doar din Londra. Băncile au economisit bani deschizându-şi sedii în locuri din Anglia. Spre exemplu, în Bournemouth, JPMorgan Chase are peste 4.000 de angajaţi.

Comenteaza