Cireșele apar mai devreme anul acesta. Cât vor costa

Cireșele apar mai devreme anul acesta. Cât vor costa
Cireșele se vor coace mai devreme în 2014, spun specialiștii.

Cireșele se vor coace în acest an cu aproape 10 zile mai devreme datorita vremii călduroase și precipitațiilor abundente. Astfel, în aproximativ două săptămâni vom avea cireșe românești pe piață.

"Estimez un plus de producție de 10-15% în acest an, mai ales datorită intrării pe rod de noi livezi, atât în cazul celor care cultivă în sistem hobby cât și în cazul marilor exploatații intensive.
Trendul de extindere a suprafețelor cultivate cu cireș va crește, impulsul fiind dat de programul de reconvensie a livezilor, care beneficiază de bani europeni", a declarat pentru Agrointeligența Aurel Tănase, președinte Organizaţia Interprofesională Naţională Prod Com Legume Fructe din România.

Cât privește prețul cireșelor românești, Aurel Tănase consideră ca acesta va fi comparabil cu cel de anul trecut. Conform informațiilor din piață, în 2013 prețul unui kilogram de cireșe autohtone a fost de 10 lei la începutul lunii iunie după care a scăzut la 8 lei în două-trei săptămâni și s-a stabilizat în jurul a 5-6 lei în iulie când a fost saturație pe piață.

 

Etichete
Comenteaza