Clujul, pe placul străinilor. Oraşul de sub Feleac e mai primitor decât Cracovia şi Copenhaga

Clujul, pe placul străinilor. Oraşul de sub Feleac e mai primitor decât Cracovia şi Copenhaga
Un studiu realizat de Comisia Europeă arată că strănii se simt foarte bine în Cluj. Metropola românească este mai primitoare decât Atena sau Copenhaga.

În studiul intitulat „Calitatea vieţii în oraşele europene", Clujul este urmat de Luxemburg, Cracovia şi Copenhaga. Percepţia cea mai proastă faţă de străini o au grecii din Atena, scrie evz.ro.

Întrebaţi dacă sunt mulţumiţi să trăiască în oraşul lor, 75% dintre clujeni au răspuns afirmativ. Spre comparaţie, doar 40% dintre bucureşteni au dat același răspuns.

Clujul este unul dintre oraşele din România cu cei mai mulţi vizitatori străini. În primăvara anului trecut, de exemplu, oraşul a fost vizitat de peste 15.000 de cetăţeni străini. Totodată, 91% dintre clujeni consideră prezența turiștilor în orașul lor un lucru pozitiv.

Acest studiu este realizat de Comisia Europeană o dată la trei ani. Acum au fost chestionate 41.000 de persoane din pe 79 de oraşe din Uniunea Europeană, dar şi din Islanda, Norvegia, Elveţia şi Turcia. În România, la sudiu au participat Cluj-Napoca, Bucureşti şi Piatra Neamţ. S-au luat in calcul calitatea serviciilor publice, precum transportul in comun, îngrijirea medicală, educața, facilitățile culturale și sportive, disponibilitatea locurilor de muncă, situația financiară per ansamblu și cât de accesibile la pret sunt locuințele în zonă.

 

Comenteaza