Clujul, promovat în The Huffington Post. Ce se scrie despre oraşul din inima Ardealului

Clujul, promovat în The Huffington Post. Ce se scrie despre oraşul din inima Ardealului
Municipiul Cluj-Napoca a fost promovat de un editor şi scriitor de turism în prestigioasa publicaţie americană The Huffington Post.

"Clujul este un oraș al contrastelor: misterios și arhaic, modern și plin de viață, liniștit și boem, agitat și tânăr. Există o mulțime de evenimente culturale care au loc aici, povești interesante se nasc în timp ce oameni creativi şi pasionaţi schimbă lumea cu naraţiunile lor. Vă invit să vă alăturaţi în descoperirea unuia dintre cele mai uimitoare oraşe din România: Cluj", începe autoarea, Ioana Budeanu, recenzia oraşului. 

Reprezentând partea a opta a unei serii de articole intitulate "25 de motive să vizitezi România" (25 Reasons to Visit Romania), materialul prezintă nouă dintre principalele atracţii turistice din municipiu.

Primul dintre ele este Grand Hotel Italia, despre care afirmă că este "de neegalat, este cel mai fermecător şi elegant hotel din Cluj, poate chiar din întreaga Românie".

În continuare sunt lăudate mai multe restaurante: "Zama", descris ca fiind "un loc din inima Clujului care îţi va mângâia sufletul", Camino, menţionat datorită "atmosferei distinse, a porţiilor apetisante şi a angajaţilor loiali", şi Casa Boema, catalogată ca fiind "unul dintre cele mai cool localuri din Cluj".

Nu sunt uitate nici muzeele şi clădirile istorice, autoarea prezentând Muzeul Farmaciei şi Strada în Oglindă, alături de o fărâmă din istoria lor. 

De asemenea, turiştii sunt îndemnaţi să viziteze Parcul Central, loc descris ca fiind de neuitat. "Plin de evenimente, în special în zilele de vară, sau umplut de melancolia ultimelor zile de toamnă, acest loc ne dă senzaţia că oraşul are propriile sale modalităţi de a savura diversele momente. Odată ce ai văzut lacul sau clădirea Casino-ului din mijlocul verdeţii nu îl vei uita niciodată. Nici nu e de mirare că o mulţime de însurăţei aleg să-şi facă pozele de nuntă aici!", scrie Budeanu. 

Un alt loc recomandat cu căldură este Piaţa Muzeului, cunoscut mai ales datorită teraselor ce animează zona: "când vii aici o să găseşti toate motivele să te îndrăgosteşti nebuneşte de oraş", afirmă autoarea.

Nu în ultimul rând, în articol este trecută Salina Turda, despre care se spune că ar fi unul dintre cele mai frumoase locuri subterane din lume. "Până şi Christopher Nolan, regizorul lui Batman (cel cu Christian Bale în rol principal), a vizitat Salina Turda înainte de a alege locul perfect de filmare a lungmetrajului The Dark Knight Rises", se precizează în material. 

În seria sa de articole autoarea a mai promovat, până în momentul de faţă, Delta Dunării, Bucureştiul (două materiale), Marea Neagră, Bucovina, Moldova şi Maramureşul. 

Comenteaza