Clujul, promovat la Berlin pentru proiectul Cluj-Capitala Culturala 2021

Clujul, promovat la Berlin pentru proiectul Cluj-Capitala Culturala 2021
Primarul Emil Boc şi directorul Asociatiei Cluj Capitala Culturala 2021, Florin Moroşanu, au participat, ieri, la un eveniment găzduit de Ambasada României la Berlin. Boc a prezentat relațiile dintre Cluj-Napoca și Berlin, la nivel cultural și academic și a oferit argumente pentru poziționarea Clujului ca un oraș european.

În cadrul aceluiași eveniment, edilul Clujului împreună cu directorul executiv al Asociaţiei Cluj -Napoca 2021 - Capitală Culturală Europeană, Florin Moroşanu, au oferit titlul de Ambasador al proiectului Cluj-Napoca 2021 fostului senator pentru Cultură în Berlin, Volker Hassemer.

Promotor al importanței culturii pentru dezvoltarea europeană, Volker Hassemer este inițiatorul unor evenimente și platforme de cooperare între sfera politică și societatea civilă la nivel european, precum A Soul for Europe, Cities for Europe și Europa Rede/Discursuri despre Europa. A fost responsabilul politic, în calitate de Senator pentru Cultură în Berlin, pentru proiectul Berlin Capitală Culturală Europeană. A inițiat evenimente culturale cum este Noaptea Muzeelor și Premiul European de Film de la Berlin. Volker Hassemer este de peste șapte ani un susținător al Clujului, prin colaborarea sa cu societatea civilă clujeană, în cadrul platformei A Soul for Europe.

Evenimentul ce a avut loc, ieri, la Berlin se încadrează un seria de acţiuni de marcare la nivel european a candidaturii orașului Cluj-Napoca pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.

În cursul acestei săptămâni, Clujul a fost promovat şi în cadrul celui de-al 25-lea Congres al puterilor locale și regionale, desfășurat la Strasbourg, Franța.

"Cluj - Inima Transilvaniei" a fost tema care a coagulat suita de activități pregătite pentru acest eveniment. Participanții la Congres au avut ocazia să cunoască mai bine Clujul în cadrul expoziției pregătite în incinta Palatului Europei de la Strasbourg, să interacționeze direct cu reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca și ai Consiliului Județean Cluj.

"Suntem un oraș cu o istorie de peste 2000 de ani, un oraș multicultural, european, cel mai primitor din Uniunea Europeană. Vom fi Capitala Europeană a Tineretului în 2015, candidăm pentru titlul de Capitală Culturală Europeană și vă invităm să veniți la Cluj-Napoca, unde să dezvoltați afaceri de succes și să vă simțiți ca acasă! Și pentru că suntem aici, la Strasbourg, casa democrației europene, vreau să amintesc faptul că municipiul Cluj-Napoca este primul oraș din Europa Centrală și de Est care aplică procesul de bugetare participativă și poate reprezenta un model pentru orice comunitate", a spus Emil Boc la evenimentul de la Strasbourg.

Evenimentul de promovare de la Strasbourg i-a avut printre susținători pe președintele Congresului puterilor locale și regionale europene, Herwig Van Staa și pe vicepremierul român Liviu Dragnea.

În competiţia pentru Capitală Cultrală Europeană , Clujul se luptă cu Alba-Iulia, Arad, Iaşi, Timişoara şi Craiova.

Comenteaza