Cruci ÎNSEMNATE cu vopsea. Administrația unui cimitir vânează locurile de veci cu taxele neachitate şi ameninţă cu dezhumarea

Cruci ÎNSEMNATE cu vopsea. Administrația unui cimitir vânează locurile de veci cu taxele neachitate şi ameninţă cu dezhumarea
| Foto: https://ziarulunirea.ro/

"Odihnească-se în pace, dar cu taxele plătite!", titrează ziarulunirea.ro, şi prezintă acţiunea recentă a administraţiei cimitirului Corona din Alba Iuliea de a însemna locurile de veci cu taxele neachitate tocmai de ziua morţilor.  

Cimitirul Corona a ”întâmpinat” oamenii care au venit să pună o floare sau o lumânare la locurile de veci ale celor dragi cu o imagine demnă de filme de groază. Mai multe cruci au fost însemnate cu vopsea.

Această decizie de a însemna crucile cu vopsea portocalie a fost luată de administrația cimitirului, pentru a face vizibile locurile de veci pentru care nu au mai fost achitate taxele.

La întrebarea ”De ce nu au fost sunați deținătorii?” responsabilii cimitirului au răspuns: ”Noi nu sunăm, sunt prea multe morminte. Acum, fiind Ziua Morților, toată lumea vine la morminte. Pot să vină sa ia legătura cu noi”

Deținătorii care nu au taxele plătite la zi sunt așteptați să își plătească datoriile, altfel se pot aștepta ca decedații să fie dezhumați în toiul iernii. Termenul final de plată al taxelor este 30 noiembrie 2022. În cazul în care termenul limită este atins iar taxele nu sunt achitate, decedații vor fi exhumați, iar locurile de veci vor fi date spre vânzare.

Potrivit articolului 9, punctul 5 din Legea 102 privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare ”(5) Osemintele pot fi deshumate în orice perioadă a anului, fără avizul autorităților de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, după 7 ani de la deces.”

Comenteaza