Cum comentează presa internaţională "războiul" dintre Traian Băsescu şi USL

Cum comentează presa internaţională
"Războiul" dintre preşedintele de centru-dreapta Traian Băsescu şi guvernarea de centru-stânga din România ocupă spaţii largi în relatările agenţiilor internaţionale de marţi şi miercuri, preluate de numeroase publicaţii, posturi de televiziune şi radiouri din întreaga lume.

Noua coaliţie de centru-stânga, aflată la putere în România, a lansat o ofensivă, marţi, în războiul cu preşedintele de centru-dreapta, revocând preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, un vot contestat şi calificat drept "lovitură de stat" de opoziţie, scrie AFP.

Presa românească evocă un "Blitzkrieg" pentru a putea controla instituţiile încă deţinute de opoziţie, în timp ce numeroase organizaţii neguvernamentale, între care Fundaţia Soros, sunt îngrijorate, de o săptămână, de "presiunile Guvernului asupra vocilor şi instituţiilor independente", adaugă agenţia franceză.

România se confruntă cu o coabitare delicată de la începutul lui mai, când USL a preluat guvernarea, după îndepărtarea precedentului Guvern de centru-dreapta în urma unei moţiuni de cenzură, explică AFP

Citește mai multe aici.

 

Comenteaza