Cutremur cu magnitudinea 4,8 în România, duminică noaptea. Cine l-a simțit

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în România, duminică noaptea. Cine l-a simțit

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 s-a produs în noaptea de duminică, la ora locală 00:05, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), acesta este al doilea cutremur care a avut loc duminică, în aceeași zonă, după un seism cu magnitudine 3,2 produs la ora 12:43.

”În ziua de 04.12.2023, 00:05:48 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.8, la adâncimea de 132.5 km.

Cutremurul s-a produs la 54km NV de Buzau, 57km V de Focsani, 63km SE de Sfantu-Gheorghe, 68km E de Brașov, 77km NE de Ploiesti”, a transmis Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

Pe pagina oficială de Facebook a INCDFP, cei mai mulți dintre românii care au scris că au simțit cutremurul de duminică noaptea sunt din București.
”Simțit... Ptr. că lumea era în pat. O bufnitură și apoi legănare pe orizontală... București... Durat puțin legănatul... Max. 3 sec.”
”Bucuresti,sector 2. S-a simțit bine timp de 2 secunde.”
”Ca un expreso scurt și tare, București sect 4.”
”Otopeni s-a simțit.”
”București, et. 7, a fost scurt, dar s-a simțit pe direcția E-V.”

Și unii români din Constanța, Focșani, Giurgiu, Tulcea, Bacău, Onești, Cernavodă au scris că au simţit cutremurul. Chiar și din braşoveni au fost printre cei care ar fi simţit cutremurul de 4,8.  

Comenteaza