De ce au intrat mai multe elicoptere ucrainene în România și apoi au ajuns la Brașov

De ce au intrat mai multe elicoptere ucrainene în România și apoi au ajuns la Brașov
| Foto: Airbus H225 al Gardei Naționale a Ucrainei - Wikipedia

Patru elicoptere deţinute de Garda Naţională a Ucrainei au aterizat marți pe Aeroportul Internaţional din Iaşi, iar aparatele de zbor s-au oprit pentru realimentare, potrivit Bzi. Ce a transmis MApN despre aprobările diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, județul Brașov. 

”Ca urmare a primirii aprobărilor diplomatice de survol din partea autorităților române, încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile și fără armament la bord se află, la acest moment, în deplasare către județul Brașov, pentru operațiuni de mentenanță planificate la Airbus Helicopters România. Și pentru aceste aeronave au fost depuse, conform reglementărilor aeriene naționale, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil.

În total, au fost acordate aprobări diplomatice de survol, pentru deplasarea către Airbus Helicopters România, pentru 14 elicoptere, restul aparatelor de zbor urmând a sosi în perioada imediat următoare.

Referitor la cele patru elicoptere ucrainene, facem următoarele precizări: autoritățile ucrainene au solicitat părții române aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, jud. Brașov, pentru un număr de 4 elicoptere, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare.

Aeronavele în discuție sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate. Pentru aceste elicoptere au fost depuse astăzi, 8 martie, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aterizâd deja pe aerodromul Iași, pentru escală tehnică, urmând să își continue deplasarea către destinația finală”, a transmis MApN

Rusia a amenințat deja România să nu pună aerodromurile sale la dispoziția aeronavelor militare ale Ucrainei. Orice țară care își oferă Ucrainei aerodromurile sau aeroporturile sale pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată ca a intrat în conflict, a declarat duminică un purtător de cuvânt al ministerului rus al Apărării, citat de Reuters.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza