De ce avea faţa însângerată fugarul Cherecheș? Fotografia care stârnit mila opiniei publice şi i-a mărit aura de "victimă" a primarului-infractor

De ce avea faţa însângerată fugarul Cherecheș? Fotografia care stârnit mila opiniei publice şi i-a mărit aura de "victimă" a primarului-infractor

Primarul fugar, încă în funcție, al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins în marţi seara de polițiștii germani într-una din gările orașului Augsburg.

O cameră de pe autostradă l-a dat de gol Cătălin Cherecheș. Acesta a călătorit alături de o mătușă, cu mașina, circulând pe autostradă cu aproape 200 de km/oră, au spus surse oficiale germane. 

Cei doi au ajuns la gara din Augsburg și încercau să scape de autovehicul, eventual să ia un tren sau un taxi. Acela a fost momentul în care a fost prins de polițiștii bavarezi și BKA (Poliția federală de investigații criminale).

Aceleași surse au mai precizat că primarul ar fi încercat să se opună arestării, dar s-ar fi împiedicat și s-a rănit când a vrut să fugă de oamenii legii. 

Potrivit unor alte informații, se pare că primarul băimărean ar mai fi făcut o greșeală în momentul în care şi-a reactivat mailul pe telefonul mobil, cu două cartele noi cumpărate, astfel fiind localizat perfect, a transmis ziarmm.ro

Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat în 24 noiembrie, în dosarul de corupție în care este implicat primarul de Baia Mare. Cătălin Cherecheș va sta 5 ani după gratii, din care se scade perioada arestului preventiv și a arestului la domiciliu, în închisoare urmând a sta efectiv 4 ani și 4 luni.

Fotografia primarului-infractor trimisă de Poliția din Germania, pentru recunoaștere şi apoi publicată în mass-media marţi seara i-a mărit aura de "victimă", acesta având oricum sprijinul comunităţii din moment ce a fost votat de băimăreni pe când era în puşcărie.

loading...
Comenteaza