Deciziile împotriva cerşetoriei la Paris, "arme" contra infracţiunilor comise de români

Deciziile împotriva cerşetoriei la Paris,
Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, a apreciat luni că deciziile împotriva cerşetoriei la Paris sunt "utile", calificându-le drept "arme" contra infracţiunilor comise de români, relatează Le Parisien, în ediţia electronică.

"Este o decizie utilă", a declarat ministrul, precizând că au avut loc "puţin peste 300 de arestări şi 70 de proceduri de repatriere". În timpul unei deplasări prin centrul Parisului, Gueant a dat asigurări că delincvenţa "practicată de cetăţeni români a scăzut în octombrie, pentru prima dată în patru ani".

"Dar nu putem să ne mulţumim doar cu atât, este mai degrabă o încurajare să continuăm să luptăm folosind armele pe care noi le-am dezvoltat ", a adăugat el.

"Trebuie însă să lucrăm şi pe plan judiciar, iar acesta este scopul prezenţei poliţiştilor români care ni s-au alăturat", a explicat ministrul, care s-a întâlnit luni cu cei 33 de poliţişti români detaşaţi la Paris.

"Ei sunt mult mai apţi decât noi să-i interogheze pe oameni, să întrebe de unde vin, cine sunt ei mai precis (...). Ei ne permit, ceea ce este esenţial, să ajungem la reţele. Pentru că delincvenţa română de la Paris este organizată în reţele mafiote şi reţele deosebit de crude", a conchis ministrul francez de Interne.

 

Comenteaza