Disneyland de România. Jurnaliştii britanici l-au descoperit în judeţul Cluj

Disneyland de România. Jurnaliştii britanici l-au descoperit în judeţul Cluj
"Uitați de Disneyland! Un incredibil parc tematic, cu roată panoramică, mini golf și un lac cu bărcuțe este amenajat la zeci de metri sub pâmânt, într-o mină de sare din România" scrie publicația britanică Daily Mail, într-un articol publicat săptămâna trecută, despre Salina Turda.

Articolul include și o galerie FOTO/VIDEO.  "Mina de sare a fost transformată într-o atracție turistică ce-ți taie răsuflarea și care atrage peste 600.000 de vizitatori pe an. Obiectivul turistic are un loc de joacă pentru copii, o roată panoramică, un miniteren de golf, un amfiteatru și un lac cu bărcuțe.

Experții susțin că aerul din mină este benefic pentru persoanele cu probleme respiratorii, iar temperatura este de 12 grade Celsius. În timpurile medievale, de aici se extrăgea sare medicinală și ulterior mina a fost folosită drept adăpost antierian", se mai arată în articol.

Obiectivul turistic a fost inaugurat la începutul anului 2010, lucrările de amenajare costând 6 milioane de euro, sumă din care mare parte este asigurată din bani europeni.

Comenteaza