Doi copilași, de 7 și 8 ani, au fost scoși inconștienți din râul Bistrița. Medicii au încercat să-i readucă la viață

Doi copilași, de 7 și 8 ani, au fost scoși inconștienți din râul Bistrița. Medicii au încercat să-i readucă la viață
| Foto: observatornews.ro

Pompierii au fost alertați sâmbătă, 5 februarie, în jurul orei 14.41, după ce doi copii au căzut în râul Bistrița, în comuna Borca. 

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului, SAJ Ceahlău și SVSU Borca și Farcașa. O fetiță de aproximativ 8 ani a fost scoasă din apele râului Bistrița de către cetățeni, în stare de inconștiență, până la sosirea forțelor de intervenție. Ea a fost preluată de echipajul SMURD, care a început manevrele de resuscitare.

Ulterior, și băiețelul a fost scos din apă și s-au început manevrele de resuscitare.

Alți doi copii, de această dată din județul Bacău, au fost salvați după ce au căzut în râul Bistrița. S-ar fi jucat pe gheață, în zona unui pod din cartierul Şerbăneşti.

Echipajele de pompieri ajunse acolo au scos din apă cei doi copii de 10, respectiv 12 ani. Copilul de 12 ani dintre ei era conştient în momentul în care a fost salvat, însă celălalt se afla în stop cardio-respirator, medicii de la Serviciul de Ambulanţă Bacău începând, în cazul său, manevre de resuscitare. Manevrele au avut succes și ambii copii au fost transportați la spital, potrivit observatornews.ro.

 

Comenteaza