Foto Două certificate de deces cu diagnostice diferite, pentru același mort. Spitalul a luat decedatul înapoi de la familie

Două certificate de deces cu diagnostice diferite, pentru același mort. Spitalul a luat decedatul înapoi de la familie

Pe numele unui pacient decedat la Făgăraș au fost emise două certificate de deces cu diagnostice diferite. În urma celui de-al doilea, în care exista confirmarea COVID pozitiv, spitalul a luat decedatul înapoi de la familie.

Două certificate de deces cu diagnostice diferite, pentru același mort. Spitalul a luat decedatul înapoi de la familieBărbatul avea 74 de ani și a decedat pe 1 ianuarie la spitalul municipal din Făgăraș. În cele 13 zile de spitalizare, pacientul a fost testat Covid de două ori. Primul rezultat a fost negativ. Al doilea a venit când pacientul era deja mort, și se afla la capelă, iar testul arăta că de data aceasta omul este pozitiv.

Bărbatul fusese testat pentru COVID cu puțin înainte să moară. Dar nu toate cadrele medicale știau de probele recoltate. Așa se face că, după deces, trupul neînsuflețit a fost predat familiei fără nicio măsură de precauție. Abia câteva ore mai târziu familia a aflat de la DSP Brașov că decedatul era infectat cu noul coronavirus. Și, culmea, tot familia a anunțat apoi spitalul.

"În acte nu există COVID, nimic. După două-trei ore am primit un mesaj pe telefonul mobil de la DSP, cică ar fi avut COVID. Am sunat la spital, și la spital mi-a spus că trebuie să-l înmormântăm exact în noaptea asta. Cum să-l înmormântez exact atunci, nu e făcută groapă, nu e vorbit cu preotul, nimic, nu pot să-l înmormântez doar așa. Mai departe, l-au luat ei, au sunat la pompe funebre, l-au luat, nu știm unde l-au dus, nu mi-a răspuns nimeni la întrebare, absolut nimic", a declarrat fiul celui decedat. 

Potrivit protocolului, odată cu testarea COVID, pacientul decedat nu poate fi scos din spital până nu vine rezultatul. Or, în acest caz, medicii nici nu știau de recoltarea celui de-al doilea test. Medicii au aflat că mortul fusese infectat cu noul coronavirus tot de la fiul pacientului. Astfel că, odată cu rezultatul testului, au fost nevoiți să modifice certificatul constatator.

Fiul pacientului mort a depus plângeri la Poliție, Parchet, dar și la Colegiul Medicilor. "Ei l-au trecut de COVID a doua oară, dar DSP-ul nu m-a ținut 14 zile în izolare. Nu au venit nici la înmormântare să întrebe pe nimeni, nimic. Nu știu, a fost COVID, atunci de ce nu am stat 14 zile în izolare?! Eu l-am atins de nu știu câte ori, am stat două ore numai lângă el", spune acesta. 

 

Comenteaza