Dronă militară rusească prăbușită în curtea unei locuințe, la 100 de km de Cluj-Napoca

Dronă militară rusească prăbușită în curtea unei locuințe, la 100 de km de Cluj-Napoca
| Foto: https://www.bistriteanul.ro/

Duminică seara, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați de un bărbat din comuna Dumitra cu privire la faptul că a găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel în apropierea locuinței.

Aparatul de zbor ar avea însemne rusești, transmit stiripesurse.ro. Obiectul a fost identificat a fi o dronă de mici dimensiuni. Acesta a căzut în curtea unei persoane din satul Tărpiu, comuna Dumitra din județul Bistrița Năsăud, localitate care se află la 108 km de Cluj-Napoca. Conform cetățeanului, aparatul de zbor are aproximativ un metru lungime.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. În aceste momente se lucrează la identificarea aparatului de zbor, proveniența și scopul său. Din primele informații, aceasta nu este o dronă destinată fotografiilor.

„Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați de un bărbat din comuna Dumitra cu privire la faptul că a găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel în apropierea locuinței.

În cauză, polițiștii efectuează cercetari sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 423 Cod Penal (zborul neautorizat), urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă”, a transmis IPJ Bistrița Năsăud, citată de bistriteanul.ro

Comenteaza