Erdogan va efectua o vizită în Rusia pe data de 9 august

Erdogan va efectua o vizită în Rusia pe data de 9 august
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, va efectua o vizită în Rusia pe data de 9 august, a anunţat Mehmet Simsek, adjunctul premierului turc, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

"Preşedintele nostru drag a confirmat că pe data de 9 august se va afla la Sankt Petersburg", a anunţat Simsek în timpul unei întâlniri cu Arkadi Dvorkovitch, adjunctul premierului rus, citat de agenţia Tass.

Săptămâna trecută, autorităţile de la Kremlin au anunţat că preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, se vor întâlni în Rusia la începutul lunii august.

"Putin şi Erdogan au convenit să se întâlnească în primele zece zile ale lunii august. Întâlnirea va avea loc în Rusia", a declarat atunci purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Pe data de 17 iulie, Vladimir Putin a discutat la telefon cu Recep Tayyip Erdogan, urându-i acestuia din urmă o revenire rapidă la stabilitate după tentativa de lovitură de stat din Turcia şi cerându-i să garanteze siguranţa cetăţenilor ruşi.

Comenteaza