EXCLUSIV: Băsescu se întâlneşte, totuşi, cu Obama

EXCLUSIV: Băsescu se întâlneşte, totuşi, cu Obama
Deşi nu este trecută în programul oficial al vizitei lui Traian Băsescu în Statele Unite, întâlnirea dintre preşedintele României şi cel american, Barack Obama, va avea totuşi loc.

Potrivit unor informaţii de ultimă oră, Traian Băsescu se va întâlni astăzi cu preşedintele Statelor Unite, Barack Obama.

Preşedintele Traian Băsescu a plecat, marţi dimineaţă, în vizita de lucru în Statele Unite dedicată semnării unor acorduri bilaterale, şeful statului fiind însoţit de şeful SMG, de miniştrii Apărării şi de Externe, de directorii SIE şi SRI şi de ambasadorul american la Bucureşti.

Din delegaţia română fac parte, alături de preşedinte, şeful SMG, generalul-maior Ştefan Dănilă, ministrul de Externe, Teodor Baconschi şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea. Este prezent şi consilierul prezidenţial pe probleme de securitate, Iulian Fota.

În programul oficial au fost incluse doar întâlniri cu vicepreşedintele Joe Biden , cu reprezentanţi ai Congresului SUA, cu directorul CIA, David Petraeus, şi cu şeful statului urmează să aibă o întâlnire cu secretarul Apărării, Leon Panetta.

De asemenea, preşedintele Traian Băsesescu este însoţit de directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, de directorul SRI, George Maior, şi de ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

 

 

Preşedintele Traian Băsescu s-a mai întâlnit cu preşedintele american cu ocazia unor evenimente externe. Printre acestea se numără o reuniune la Praga, în iunie 2010, pe tema noului tratat START, pentru reducerea armelor strategice, cu Rusia.

Comenteaza