FĂRĂ RECHINI în raportul criminaliştilor din Egipt care au anchetat moartea Roxanei Donisan: "Incident cu un ANIMAL"

FĂRĂ RECHINI în raportul criminaliştilor din Egipt care au anchetat moartea Roxanei Donisan: "Incident cu un ANIMAL"

La 10 zile de la moartea turistei din România în stațiunea egipteană Hurghada, familiei continuă să-i lipsească răspunsurile, transmite Libertatea

Roxana Donisan, românca în vârstă de 44 de ani ucisă în urma atacului unui rechin în Marea Roşie, a fost îngropată luni, 11 iulie 2022, în cimitirul Bisericii Sf. Vineri din Suceava. Moartea ei a fost atribuită unui rechin, însă oficialii egipteni se feresc să rostească sau să scrie în rapoarte cuvântul RECHIN. 

Potrivit raportului criminaliştilor, „moartea a survenit în urma pierderii sângelui şi a scăderii presiunii sângelui ca urmare a unui incident cu un animal”. Anchetatorii nu menţionează însă despre ce fel de animal e vorba, unde, când şi în ce condiţii s-a petrecut incidentul.

„Nimeni nu ştie dacă e vorba de unul, doi sau mai mulţi rechini”, a declarat, pentru Libertatea, Nour El Din Farid, activist de mediu al Asociaţiei pentru Protecţia şi Conservarea Mediului în Hurghada (HEPCA), organizaţie care a colaborat cu guvernatorul Regiunii Mării Roşii pentru a cerceta incidentul.

„Nu putem spune decât că este un rechin mare, judecând după întinderea muşcăturii”, a explicat acesta, citat de corespondentul Libertatea în Egipt. 

Până pe 15 iulie însă, turiştii nu au voie să facă scufundări, snorkeling, kitesurfing sau să se dea cu paraşuta în apropierea zonei atacurilor. Decizia guvernatorului vine în urma unui raport tehnic privind recentele atacuri de rechini, întocmit de specialiştii în protecţia mediului înconjurător din Ministerul Mediului egiptean.

Comenteaza