Video Focuri de armă la granița cu Ucraina. Polițiștii români au tras după patru persoane

Focuri de armă la granița cu Ucraina. Polițiștii români au tras după patru persoane
| Foto: Facebook Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au folosit armamentul din dotare, în noaptea de miercuri spre joi, în apropierea râului Tisa, pentru prinderea unor persoane.

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au tras focuri de armă, azi-noapte, pentru a prinde patru persoane suspectate de contrabandă cu ţigări. În urma intervenției, a fost reținut un cetățean ucrainean și au fost confiscate 6.000 de pachete cu țigări.

Mai exact, în jurul orei 22.40, poliţiştii de frontieră au observat pe direcția localității Lunca la Tisa, patru persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.

”Poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii Lunca la Tisa, patru persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul ţării. Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul ucrainean. Întrucât cei în cauză au ignorat somaţiile verbale, în vederea reţinerii persoanelor implicate, s-au tras 2 focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale. Astfel, un bărbat (îmbrăcat în costum de neopren) a fost reţinut, iar ceilalţi trei au sărit în apa râului Tisa, ajungând pe teritoriul statului vecin”, a transmis, joi, Poliţia de Frontieră.

Polițiștii spun că imediat au fost anunţate autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

”La faţa locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 8 colete cu ţigări, care au fost transportate la sediul instituţiei, împreună cu bărbatul reţinut, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 20 de ani, în vederea continuării cercetărilor.În urma inventarierii baxurilor cu ţigări, s-a constatat că acestea conţin 5.998 pachete ţigări, de provenienţă Duty-Free, în valoare de aproximativ 70.200 lei”, a mai precizat Poliţia de Frontieră.

Autorităţile au deschis un dosar de cercetare penală pentru contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de ţigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

Comenteaza