Formularul de localizare pentru intrarea în România poate fi accesat de astăzi. Ce amenzi riscă cei care nu-l completează

Formularul de localizare pentru intrarea în România poate fi accesat de astăzi. Ce amenzi riscă cei care nu-l completează
| Foto: observatornews.ro

 Formularul de localizare a pasagerilor este disponibil de duminică. Cei care vor intra în România, începând de luni, vor avea nevoie de acest document.  

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

 Lipsa acestuia poate să le aducă românilor amenzi de până la 3.000 de lei. Vestea bună este că odată implementat acest sistem, declaraţia obligatorie de carantinare dispare şi asta poate însemna finalul cozilor infernale din aeroport.

Formularul de localizare a pasagerilor poate fi accesat începând de astăzi de pe platforma plf.gov.ro. Documentul poate fi completat cu 24 de ore înainte de intrarea în ţară, nu mai târziu de 24 de ore după sosirea în România. Cu ajutorul adresei de email primim accesul către document unde trebuie să selectăm "formular nou". 

Cătălin Chirca, purtător de cuvânt STS: Adăugăm CNP, datele de identitate ale persoanei, ţara din care s-a plecat, unde vom locui în România.
Persoanele care călătoresc în familie pot completa un singur exemplar. Formularul se salvează şi este înscris automat în platformă, care este conectată atât la sistemul Corona Forms cât şi la Evidenţa Populaţiei. 

Amendă între 2.000 şi 3.000 de lei pentru cine nu completează formularul PLF
Cozile şi aglomeraţia se formează dincolo de aceste uşi, chiar la debarcare, acolo unde pasagerii care sosesc din ţările cu risc ridicat de infectare trebuie să stea la coadă pentru a prezenta acea declaraţie de carantinare pe proprie răspundere. Vestea bună este că, de luni, declaraţia nu mai trebuie completată şi astfel ar putea dispărea şi îmbulzeala.

Valentin Iordache, purtător de cuvânt Aeroportul Henri Coandă: Eliminarea acestei declaraţii conduce la eliminarea în totalitate a cozilor la intrarea în ţară 18.00.

Formularul de localizare este deja implementat în 18 state din Uniunea Europeană. Românii care vin acasă de sărbători sunt deja obinuiţi cu el. PLF-ul poate fi accesat de pe telefon, tableta sau PC, iar dacă sunt introduse date greşite este nevoie de generarea unui nou document, potrivit observatornews.ro.


 
 
 
 
 
 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza