Haos la ambasada din Londra: primeşti paşaportul doar vinerea, chiar dacă nu-ţi poţi lua liber

Haos la ambasada din Londra: primeşti paşaportul doar vinerea, chiar dacă nu-ţi poţi lua liber
Un clujean se află în imposibilitatea de a-şi ridica paşaportul din Londra, unde munceşte, pentru că ambasada îl eliberează doar vinerea, iar acesta nu-şi poate lua liber în acea zi - chiar dacă în restul săptămânii poate veni la consulat, paşaportul nu poate fi eliberat decât vinerea. În situaţia sa pot fi şi alţi români.

Robert Varga face scandal şi a trimis mail-uri la consulat, la Ministerul Afacerilor Externe, la şeful Secţiei Consulare şi la "oricine interesat de la MAE". "Am depus recent actele pentru eliberarea unui paşaport româmnesc la Ambasada României de la Londra. Paşaportul nu este încă gata, însă sunt şocat de programul de ridicare a actului", spune el. Actele pot fi depuse în orice zi de luni până joi, dar paşaportul este eliberat doar în zilele de vineri. "Am verificat programele celorlalte ambasade ale României din Franţa, SPania, Germania, Italia, Moldova şi Ungaria unde sunt de asemenea mari comunităţi de români, şi toate permit depunerea şi eliberarea paşapoartelor în orice zi a săptămânii. De ce nu este posibil acest lucru şi la ambasada României din Londra?", se întreabă el.

Varga spunecă e în imposibilitatea de a-şi primi paşaportul. "Efectiv nu post să am liber într-o zi de vineri, datorită programului de lucru, însă pot lipsi oricând între luni şi joi".

De ce ambasada a decis să elibereze papaşoartele doar într-o zi a săptămânii? Vice-consulul Paul Hussar explică: "decizia eliberării acestora într-o zi distinctă a fost luată în vederea fluidizării fluxurilor de solicitanţi de servicii consulare, şi pentru ca dumneavoastră să petreceţi cât mai puţin timp la secţia consulară", spune el. Astfel, persoanele care vor eliberarea paşaportului "nu trebuie şi nu doresc" să petreacă un timp suplimentar în vederea eliberării documentului, "intersectându-se cu cei care au programare pentru preluarea datelor", spune el.

De ce alte ambasade pot elibera paşapoarte şi în alte zile, iar cea din Londra nu? "O atare comparaţie nu poate avea loc, din cauza condiţiilor specifice în care îşi desfăşoară activitatea fiecare dintre ele, de logistica aferentă fiecărei misiuni şi în principal de numărul staţiilor de lucru alocate fiecărei misiuni", spune Hussar.

 

Etichete
Comenteaza