Video Imagini inedite! Doi urși, surprinși în timp ce inspectează o cameră de monitorizare a faunei

Imagini inedite! Doi urși, surprinși în timp ce inspectează o cameră de monitorizare a faunei
| Foto: Romsilva

Urşii au descoperit dispozitivul montat de Romsilva, compania care administrează parcul naţional din judeţele Hargita şi Neamţ.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Am încercat să-i filmăm discret, dar nu prea ne-a ieşit. Doi urşi foarte simpatici au descoperit camera de monitorizare a faunei amplasată de specialiştii Romsilva într-o pădure din Parcul Naţional Cheile Bicazului - Hăşmaş.După cum se vede în imaginile amuzante, urşii s-au rezumat doar la o inspecţie atentă a camerei de monitorizare şi nu ne-au distrus aparatura, chiar dacă ne-au aburit obiectivul cu nările în timp ce cercetau aparatul de filmat”, spun cei de la Romsilva.

"Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat. Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.

Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate.
Urșii trăiesc în România în pădurile din zona montană a lanțului carpatic. Țara noastră are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa", adaugă reprezentanții Romsilva.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Etichete
Comenteaza