Încă un deces în urma incendiului de la “Matei Balș”. Bilanțul a ajuns la 9 victime

Încă un deces în urma incendiului de la “Matei Balș”. Bilanțul a ajuns la 9 victime

Un alt pacient care era internat la Institutul "Matei Balş" în pavilionul afectat vineri de incendiu a murit, a informat, marţi, Ministerul Sănătăţii. Bilanțul victimelor a ajuns la 9 victime.

"Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie", a precizat sursa citată.

Potrivit ministerului, este vorba despre o pacientă în vârstă de 70 de ani, transferată după incendiu la Spitalul de Urgenţă "Prof. dr Dimitrie Gerota" şi care era internată în Secţia de Terapie intensivă.

"Pacienta se afla în stare gravă, fiind intubată, prezenta comorbidităţi şi era diagnosticată cu infecţie cu SARS-CoV-2. În această situaţie, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului", a indicat Ministerul Sănătăţii. 

Trei pacienţi au decedat la parterul pavilionului unde s-a produs incendiul, de la Matei Balş. Un altul a fost resuscitat fără scuces la locul incendiului, iar alte cinci persoane au murit ulterior, deşi Raed Arafat dădea asigurări la momentul acela că nu mai există pacienţi în stare critică. 

Citeşte şi: PLANUL ROŞU ACTIVAT. Patru pacienţi au murit carbonizaţi în urma incendiului de la Spitalul Matei Balș

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza