Video INCENDIU la un bloc de locuinţe. Planul roşu activat şi 250 de locatari evacuaţi în miez de noapte

INCENDIU la un bloc de locuinţe. Planul roşu activat şi 250 de locatari evacuaţi în miez de noapte
| Foto: ZIUA de CONSTANŢA

Noaptea trecută a izbucnit un incendiu puternic la un bloc de locuinţe din Constanţa. Sute de oameni au fost evacuaţi şi s-a activat planul roşu de intervenţie. 

În urma incendiului puternic care izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, într-un bloc de pe strada Nicolae Grindeanu, din Constanța, nouă oameni au ajuns la spital cu arsuri sau intoxicați cu fum. Oamenii au intrat în panică şi s-au înghesuit spre căile de evacuare. Mulţi oameni s-au adăpostit pe terasa blocului, în timp ce la subsol explodau maşinile.

Flăcările au izbucnit în garajul de la subsolul imobilului. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție și au trimise la intervenție 11 echipaje de pompieri. În total au fost evacuați 250 de locatari din imobilul care a luat foc.

"Au fost evacuate în jur de 250 de persoane, din care peste 70 de copii. Multe s-au adăpostit pe terasa blocului. În total au fost afectate 150 de apartamente.

Am alocat 35 autospeciale, echipaje medicale, au fost alocate forțe de la inspectoratul județean de urgență și forțe de la Ialomița și Călărași. Din informațiile de până acum, focul a fost inițiat în parcare", a transmis Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea, citat de digi24.ro.

Printre daunele provocate de incendiu se numără şi 37 de mașini care au fost avariate, 25 fiind chiar în parcarea imobilului, unde se pare că a izbucnit incendiul. Blocul este ars aproape în totalitate, parcarea aproape la fel. Din primele informaţii, se pare că blocul nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. 

Foto-Video: ZIUA de CONSTANŢA

Comenteaza