Incendiu la un spital de psihiatrie. Trei cadre medicale au sărit pe geam şi au suferit au fracturi

Incendiu la un spital de psihiatrie. Trei cadre medicale au sărit pe geam şi au suferit au fracturi

Trei cadre medicale au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au sărit de la etajul 1 al unui spital care a luat foc. Acestea au suferit fracturi la membrele inferioare. Alte zeci de persoane au fost evacuate.

Un incendiu a izbucnit, luni seara, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, anunță ISU Dolj. Din primele date furnizate de conducerea unității spitalicești, incendiul ar fi fost provocat de un pacient care avea în salon o brichetă şi ar fi reuşit să aprindă o saltea. 

La faţa locului au fost trimise două subunităţi de intervenţie - Detaşamentul 1 şi 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 2 autospeciale de lucru la înălţime, o descarcerare grea şi o ambulanţă tip B. 18 pacienți și cinci cadre medicale s-au autoevacuat, iar un alt pacient a fost evacuat de salvatori.

“Din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 20 mp şi a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălţime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conştiente şi sunt transportate la spital”, a precizat Ministerul Sănătății. 

Comenteaza