Incident șocant la un bloc turn. Un alpinist utilitar, la un pas să fie omorât de o bunicuță

Incident șocant la un bloc turn. Un alpinist utilitar, la un pas să fie omorât de o bunicuță

Un angajat al unei firme de alpinism utilitar a fost la un pas să cadă de la etajul 11, după ce o femeie de 71 de ani a încercat să smulgă corzile cu care era susținut bărbatul.

Incidentul șocant a avut loc la un bloc turn, dintr-un cartier din Galați, unde o echipă de alpinişti utilitari a realizat o evaluare pe faţada bloc. Mădălin Silviu Bălan, coordonatorul echipei şi colegul alpinistului care a fost la un pas de moarte, a relatat toată scena de groază.

„După ce echipa noastră a instalat toate corzile de alpinism pentru coborârea (în vederea evaluării/eştimării unor lucrări) un alpinist utilitar a coborât de pe terasa blocului (de la etajul 13) spre etajul 11 al clădirii. În momentul în care alpinistul utilitar aproape că ajunsese în dreptul etajului 11,  un proprietar de la etajul 8 a prins cu mâna cele două corzi ale alpinistului, le-a tras în casă şi a început să tragă de ele cu bestialitate. În acest mod, alpinistul utilitar a fost dezechilibrat pe spate, a fost răsucit, bruscat fiind în imposibilitate fizică să urce sau să coboare ”, a povestit Silviu Mădălin Bălan, colegul alpinistului în cauză, conform realitatea.net.   

Cinci persoane aflate în acel moment pe terasă, printre care președintele blocului, administratorul și clientul care a solicitat evaluarea, au țipat la femeie să dea drumul corzilor că omoară un om. Cu toate acestea, pensionara nu a ascultat. Cu ultimele forțe, alpinistul a reușit să tragă una din corzile cu care era legat. 

„A reușit să acționeze dispozitivul de coborâre ca să intre de urgență în prima fereastră deschisă a blocului. (...) Consider că în urma faptelor, persoana respectivă era foarte conştientă de ce făcea: trăgea de corzile unui alpinist utilitar, aflat la lucru, suspendat în aer şi auzea foarte bine când toţi îi cereau să dea drumul la corzi întrucât alpinistul putea să cadă, dar a vrut să facă rău cu intenţie şi a pus în pericol de moarte viaţa unui om”, a spus colegul alpinistului”, a mai spus Silviu Mădălin Bălan. 

Aflat în stare de șoc, alpinistul a sunat la 112, solicitând de urgență intervenția poliției. Femeia în vârstă de 71 de ani s-a ales cu dosar penal.

Comenteaza