Foto ÎNŞELĂCIUNE ONLINE. Avertismentul Poștei Române: Nu vindem pachete nerevendicate pe Facebook, la prețul de 9,90 lei

ÎNŞELĂCIUNE ONLINE. Avertismentul Poștei Române: Nu vindem pachete nerevendicate pe Facebook, la prețul de 9,90 lei
| Foto: https://www.facebook.com/CNPR.Compania.Nationala.Posta.Romana/

De câteva zile, pe rețelele sociale au apărut diferite postări, în numele Poștei Române, prin care oamenii sunt invitați să cumpere colete uitate în depozite, la prețul de doar 9,90 lei. 

"În fiecare an, numeroase colete uitate se acumulează în depozite. Conform noilor reguli, Posta Română organizează extrageri aleatorii de colete printre persoanele care depun cereri, toate acestea pentru doar 9,90 lei. Coletele pot conține diverse obiecte, de la electronice și bunuri de uz casnic până la accesorii și cadouri. Puteți depune cererea dvs. prin intermediul următorului link" - așa sună anunțul publicat pe contul de Facebook "Poșta - Distribuția coletelor".

Pentru a face o comandă, oamenii sunt sfătuiți să apese pe link-ul de sub text. Postările din ultima lună sunt însoțite în comentarii de fotografii de la așa-ziși clienți, care se arată încântați de produsele cumpărate cu doar 9,90 lei.

Poşta Română a reacţionat: "O știre falsă circulă pe internet despre Poșta Română: faptul că am vinde coletele nerevendicate pe Facebook, la prețul de 9,90 lei. Acest lucru NU ESTE ADEVĂRAT, iar pagina de social media “Poșta-Distribuția coletelor” nu aparține Companiei, folosindu-i ilegal identitatea.

Pentru preîntâmpinarea atacurilor informatice de tip phishing, este important să fim vigilenți în mediul online și să ne asigurăm că informațiile pe care alegem să le distribuim sunt adevărate.

Iată câteva sfaturi pentru a evita răspândirea de știri false:
- Verificați cu grijă sursa: pentru a fi siguri că informația pe care o citiți este corectă, intrați pe site-urile oficiale, cum este https://www.posta-romana.ro/;
- Încrucișați sursele: verificați mai multe surse pentru a vedea dacă povestea se confirmă sau nu;
- Analizați conținutul: citiți cu atenție știrea sau comentariile pentru a vedea dacă informațiile sunt repetitive, neclare sau trezesc suspiciuni;
- Fiți sceptici: dacă o informație sună "prea frumos ca să fie adevărat", este posibil să fie falsă;

Vă încurajăm să căutați întotdeauna adevărul, înainte de a crede sau a distribui o știre", transmite instituţia. 

Oamenii au primit aceeaşi invitaţie sub un alt mesaj:
ÎNŞELĂCIUNE ONLINE. Avertismentul Poștei Române: Nu vindem pachete nerevendicate pe Facebook, la prețul de 9,90 lei

Comenteaza