Video Inundații catastrofale în zona urbană: Mașini luate pe sus de viitură

Inundații catastrofale în zona urbană: Mașini luate pe sus de viitură
| Foto: captura video - Apele Romane Facebook

Într-un oraș din România viitura a acoperit luni o stradă și a luat pe sus mașinile, sistemul de canalizare neputând asigura scurgerea cantităților de ape care a căzut într-un interval scurt. Populația a fost îndemnată să evite să iasă din case sau să circule cu autoturismele.

În cursul zilei de luni 29 mai a.c., la stația hidrometrică Terova, în orașul Reșița, s-au fost înregistrat precipitații cumulate de 70 l/mp din care 48 l/mp în numai 20 minute, în intervalul orar 15-15:20, a transmis Apele Romane

În urma acestor fenomene, scurgerile pe versanţi de pe strada Kogalniceanu din Reșița au luat pe sus câteva autoturisme.

”De menționat faptul că vorbim despre inundații pluviale, în zona urbană, unde sistemele de canalizare nu pot asigura scurgerea rapidă a apelor.

Fenomenele s-au produs pe torenți necadastrați, dar prin cumularea efectelor ne așteptăm la depășiri de cote pe râul Bârzava conform avertizării hidrologice cod portocaliu emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

Recomandăm populației să evite să iasă din case sau să circule cu autoturismele. De asemenea, este foarte important să asculte de autoritățile locale și reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență”, a transmis Apele Române. 

În dimineața de marți, 30 mai a.c., nivelurile apelor sunt în retragere, însă pompierii au participat luni la zeci de intervernții cu motopompe pentru a ajuta localnicii din Reșița. 

Comenteaza