Klaus Iohannis: „Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei”

Klaus Iohannis: „Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei”
| Foto: stirileprotv.ro

Vladimir Putin a atacat Ucraina în dimineața zilei de 24 februarie 2022 sub pretextul: „este teritoriul nostru istoric”. Președintele Klaus Iohannis a condamnat „în numele României” atacul armat declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Președintele rus Vladimir Putin a avut un discurs joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora României), în care a declarat că „toate analizele arata că confruntarea Rusiei cu aceste forțe este de neevitat”. El a anunțat o operațiune militară specială în Ucraina. Anunțul liderului de la Kremlin a fost urmat imediat de o serie de atacuri concertate ale trupelor ruse asupra mai multor orașe din Ucraina, inclusiv în regiunea capitalei Kiev, a anunțat digi24.ro.

Președintele României, Klaus Iohannis, a condamnat „în numele României” atacul armat declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Acesta anunță și o reacție puternică a comunității internaționale, cu costuri mari pentru Moscova în urma declanșării atacului lui Putin din această dimineață asupra țării vecine României, Ucraina. 

„Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, o nouă încălcare foarte gravă a legilor internaționale, a suveranității și integrității Ucrainei. Această agresiune va atrage o reacție puternică din partea comunității internaționale, cu consecințe majore și costuri mari”, a transmis președintele Klaus Iohannis joi dimineață pe Twitter, după ce Rusia a invadat Ucraina.

„România, alături de întreaga comunitate internațională democratică, respinge hotărât un astfel de comportament iresponsabil care subminează fundamentul relațiilor internaționale și însăși ordinea actuală de drept internațional”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale. 

Acesta a mai spus că România atrage atenția că Federația Rusă trebuie să suporte consecințele acestui act profund ilegal. „În coordonare deplină cu aliații și partenerii săi din cadrul NATO și UE, România va impune măsuri ferme și substanțiale de răspuns”.

Președintele Klaus Iohannis exprimă solidaritatea deplină cu Ucraina și cu poporul ucrainean confruntat cu agresiunea Federației Ruse și reafirmă sprijinul deplin al României pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, se mai arată în comunicat.

Președintele Klaus Iohannis subliniază că cetățenii României, ca stat membru al Alianței Nord-Atlantice, beneficiază pe deplin de cele mai ample garanții de securitate din istoria sa. „Niciun cetățean al României nu are motiv să se teamă”, a mai transmis Palatul Cotroceni. 

Comenteaza